Η πολυετή πείρα μας, στις διεθνείς μεταφορές, στη διάθεση σας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Ο εκτελωνισμός από Αμερική δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Στις διεθνείς μεταφορές, για αποστολές εκτός ΕΕ δηλαδή, όπως είναι ο εκτελωνισμός από Αμερική, απαιτείται τελωνειακή διασάφηση. Αυτή περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το περιεχόμενο που στέλνετε. Το κόστος εκτελωνισμού, δηλαδή το ποσό που θα πρέπει να πληρώσετε, εξαρτάται από τα αντικείμενα που στέλνετε και τους κανονισμούς για τελωνειακές χρεώσεις κάθε χώρας. Οι τελωνειακές χρεώσεις υπολογίζονται ως ποσοστό του ΦΠΑ από τη χώρα άφιξης. Διαφορετικά υπολογίζονται από όσα ειδικά ορίζουν οι κανονισμοί για τελωνειακές χρεώσεις της εκάστοτε χώρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, από κάποια πρόσθετα έξοδα ανάλογα με το περιεχόμενο της αποστολής.

Πώς να συμπληρώσετε τα έγγραφα εκτελωνισμού

1. Να είστε σαφείς όταν συμπληρώνετε την τελωνειακή διασάφηση. Να συμπεριλάβετε ξεχωριστά κάθε αντικείμενο που βρίσκεται στο πακέτο και να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε γενικούς όρους όπως για παράδειγμα ρούχα, προσωπικά αντικείμενα ή δώρα.

2. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν το πακέτο σας για να ελέγξουν το περιεχόμενο για τυχόν απαγορευμένα προϊόντα. Έχουν το δικαίωμα να επιβεβαιώσουν εάν η αξία και η περιγραφή που αναφέρονται είναι σωστές και να καθορίσουν τυχόν τελωνειακές χρεώσεις. Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι εάν μπορείτε να στείλετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, πρώτα ελέγξτε τη λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα της εταιρείας που επιλέξατε. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες μεταφορών έχουν τέτοιες λίστες στις επίσημες σελίδες τους. Ο εκτελωνισμός από Αμερική δεν είναι εύκολη υπόθεση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε.

3. Εάν δεν παρέχετε τα σωστά έγγραφα για τον εκτελωνισμό του πακέτου σας. Όπως και αν αρνηθείτε να πληρώσετε το κόστος εκτελωνισμού, υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση. Μπορεί επίσης να γίνει και επιστροφή πίσω στον αποστολέα.